A tampon és betét környezetkárosító hatása

Környezettudatos vásárló vagy? Tampont és betétet használsz? Ha mindkét kérdésre igen a válaszod, akkor ez a bejegyzés éppen neked szól!

Tampont vagy betétet használóként belegondoltál már abba, hogy életed során mennyi menstruációs segédeszközt dobsz a kukába, azaz mekkora mennyiségű szemetet termelsz? És a világon nem Te vagy az egyedüli tampont vagy betétet használó nő.

Egy amerikai felmérés eredményei azt mutatják, hogy egy átlagos nő élete során 10-12 000 betétet vagy tampont használ el. Ha folytatjuk a számolást, akkor kiderül, hogy az Egyesült Államokban 11,3 milliárd betét kerül a szeméttelepekre egy évben.

És tudtad, hogy a betét és tampon lebomlásához 500 évnek kell eltelnie? A nagy mennyiségű szemét veszélyeztetni az élővilágot, bolygónk egészségét. Ezek a használt menstruációs segédeszközök egyre csak gyűlnek a szeméttelepeken, hiszen idejük sincs lebomlani.

Ha szeretnél valóban környezettudatosan élni, akkor itt az ideje szakítani a tamponokkal és betétekkel. Ehelyett ajánlunk jobbat: az intimkelyhet, mely a nőgyógyászok szerint a jövőt jelenti, hiszen kényelmes, higiénikus, környezetbarát és takarékos.

A Hölgyelőny intimkehely környezetbarát, hiszen nem kell használat után eldobnod, ráadásul 10 évig is használhatod. Ha belegondolsz, ez azt jelenti, hogy 10 éven keresztül egyáltalán nem dobsz el se tampont, se betétet, így efféle szemetet egyáltalán nem termelsz.

Minden nő számít: a Te döntésed is hatalmas lépés környezetünk megóvása érdekében. Gondolj csak az imént említett hatalmas számra, az egész életed során felgyülemlő használt tamponokra és betétekre, melyek a szeméttelepen várják, hogy leteljen a lebomlásukhoz szükséges 500 év.

Az intimkehely nemcsak környezetbarát, hanem takarékos is. Ha 10 éven keresztül nem kell tamponra és betétre költened, az azt jelenti, hogy akár 180 000 Ft-ot is megspórolhatsz.

Tehát próbáljuk újra: környezettudatos vásárló vagy? Tampont és betétet használsz?

2015-06-30T06:37:59+00:00 By |Blog|