Vegyszerek, melyek tudtod nélkül kerülnek a tamponba és betétbe

Te tudod, hogy milyen anyagokból készül, és mit tartalmaz egy betét vagy egy tampon? Ha a válaszod NEM, vajon miért nem? Azért, mert a csomagoláson nem tüntetik fel ezeket az anyagokat.

Vannak nők, akik visszatérő fertőzésekre, gyulladásokra panaszkodnak és eszükbe sem jut, hogy esetleg ezeket a tamponok és betétek váltják ki.

A tampon előállításához elengedhetetlen anyag a klór, mely felborítja a hüvely természetes pH-értékét. Amikor a gyártók klórral fehérítenek, melléktermékként dioxin jelenik meg. A dioxin amellett, hogy káros hatással van a májra és az immunrendszert is gyengíti, rákkeltő anyag.

A TSS-t, azaz a toxikus sokk szindrómát a dioxin okozza. Bár a tampon kevés dioxint tartalmaz, fontos észben tartanunk, hogy egy átlagos nő 10-12 000 db-ot használ el belőlük élete során. Sok kicsi sokra megy: ilyen mennyiségnél a felgyülemlő káros anyag már igenis, komoly problémákat idézhet elő.

Mivel a gyártók hallgatnak arról, hogy pontosan milyen anyagokat is tartalmaznak még termékeik, csak találgatni tudunk, milyen további adalékanyagokat hordozhatnak.

A számos elrettentő sor után pedig következzék a megoldás, hiszen van ilyen: az intimkehely.

Az intimkehely 100% tisztaságú orvosi szilikonból készül, nem okoz sem gombásodást, sem fertőzést. Felhelyezése és eltávolítása rendkívül egyszerű, használata kényelmes: használhatod úszáshoz, sportoláshoz és alváshoz is.

Háromszor annyi menstruációs folyadékot képes raktározni, mint egy tampon vagy betét, ezért akkor sem kell aggódnod, ha nincs lehetőséged óránként mosdóba járni, ráadásul az eltávolítással sem kell addig várnod, míg megtelik.

Az intimkehely a tamponnal ellentétben nem szívja fel a hasznos váladékokat, ezáltal viselése tested számára is természetesebb. Nem sérti fel a hüvelyfalat és nem okoz irritációt.

A nőgyógyászok szerint az intimkelyheké a jövő. Ideje szakítani az elavult módszerekkel, a káros tamponok és betétek használatával!

2015-06-30T06:38:13+00:00 By |Blog|